Speerpunten

 

Leren door te doen op Doregraaf

Op Doregraaf volgt elke leerling een praktijkvak. De keuze voor het vak maak je al in de loop van het eerste jaar nadat je eerst met alle praktijkvakken kennis hebt gemaakt. Door praktijkervaring op te doen, leer je het meest. We vinden het belangrijk dat iedereen zich bij ons op school thuis voelt en dat kan alleen als je doet wat je leuk vindt.
Er zijn verschillende profielen om uit te kiezen: Bouwen, Wonen en Interieur (BWI), Produceren, Installeren en Energie (PIE), Zorg & Welzijn (Z&W) en Groen.
 

Ontmoet elkaar op Doregraaf

Door vroeg een profiel te kiezen, blijft er genoeg tijd en ruimte over om de diepte in te gaan. Wil je wat extra ervaring opdoen bij een bedrijf? Dat kan! In klas 1 proef je bijvoorbeeld van de praktijk in de bouw tijdens de bouwcarrousel waarbij verschillende bouwbedrijven worden bezocht. In klas 2 is het tijd voor een korte stage. Wij geloven namelijk dat leren niet alleen binnen vier muren gebeurt. We zijn niet voor niets een ontmoetingsschool. De wereld om ons heen is net zo belangrijk. Bij ons op school maak je kennis met mensen uit alle lagen van de maatschappij. Zo organiseren de leerlingen van Z&W bijvoorbeeld elk jaar een verwendag voor ouderen.


 

Leerling heeft de regie op Doregraaf

Je bent de baas van jouw eigen leerproces. Door zelf aan te geven wat je nodig hebt, kunnen we je het beste helpen bij jouw ontwikkeling. Natuurlijk hoef je als jongere nog niet alles zelf te beslissen. Samen met jouw persoonlijke coach maak je afspraken over je doelen en hoe je deze kunt behalen. Die coach begeleidt en ondersteunt jou, maar vertelt niet hoe je het moet doen. Dat mag jij bepalen. Zo zorgen we je al snel op eigen benen kunt staan.  
 

De nieuwste snufjes! Innovatie op Doregraaf

Een 3D-printer? Check! VR-brillen? Check! Op Doregraaf zijn we op de hoogte van de nieuwste technische snufjes. We willen natuurlijk wel dat jij zo goed mogelijk voorbereid bent op de toekomst. Daarom zijn we een moderne, innovatieve school. Er is een gloednieuw groenpaviljoen met lokalen met de nieuwste machines en gadgets.
 

Je leert van elkaar op Doregraaf

Locatie Doregraaf is een locatie met enorme diversiteit. Iedereen is welkom en iedereen mag bij ons leren. Wij geloven dat je leert van elkaar. Of je nu pro, synthese, basis, kader, gemengd of theoretisch volgt. Ook doorstromen is mogelijk.


 

Praktijkonderwijs

Het praktijkonderwijs van het Commanderij College is kleinschalig opgezet. In deze veilige en geborgen omgeving krijg je als leerling de aandacht en begeleiding die je verdient. Leerlingen gaan veel praktisch aan de slag en doen zo ervaring op. Naast de voorbereiding op een werkend leven, leer je ook praktische vaardigheden zowel voor thuis als voor je toekomstige beroep.

 
Cookie instellingen