Wat is er nou mooier dan van niets iets moois realiseren!

Leren in de praktijk. Leren van elkaar. Gerold Raaijmakers van Bouw- en Aannemingsbedrijf Raaijmakers B.V. kan erover meepraten. Als kind was hij al vaak te vinden in het bedrijf van zijn ouders. Hier werd hij door het meekijken met vakmensen enthousiast over de bouw. Want wat is er nou mooier dan van niets iets moois realiseren!

Benieuwd naar de weg van kind tot eigenaar van een bedrijf? Gerold vertelt het in onderstaand interview.  
 
Wat wilde je worden toen je klein was?
Als jong mannetje was ik al vaak te vinden in het Bouwbedrijf van mijn vader en moeder. Ik vond het erg leuk om met mijn handen te werken en in de praktijk dingen te doen.
Al snel kwam ik er achter dat de bouw mij erg aantrok. Het was heel gevarieerd werk, het was nooit hetzelfde. Van niets iets moois realiseren is toch fantastisch. Steeds nieuwe uitdagingen. Ik vond het prachtig. Na jaren in mijn vrije tijd meelopen met goede vakmensen was het voor mij duidelijk, ik wilde het bedrijf van mijn vader en moeder voortzetten.
 
Welke middelbare school heb je gezeten?
Na de lagere school ben ik naar de LTS gegaan om daar de basis te leggen voor mijn bouw gerelateerde opleiding. Tegenwoordig is dit het vmbo met het profiel BWI (Bouwen, Wonen en Interieur). Dit is op elk niveau mogelijk.
 
Heb je daarna nog een vervolgopleiding gedaan?
Na de LTS ben ik naar de MTS in Veghel gegaan, tegenwoordig is dat mbo niveau 4. Na het behalen van de MTS ben ik, na eerst een poos op een ander gewerkt te hebben, begonnen bij het Bouwbedrijf van mijn vader en moeder (inmiddels al weer meer dan 27 jaar geleden). Ik heb alle facetten van de bouw doorlopen op de bouwplaats/werkplaats en op kantoor om ervaring op te doen. In de avonduren heb ik mijn aannemerspapieren, middenstand- en makelaarsdiploma gehaald en diverse vak gerelateerde cursussen gevolgd. Belangrijk vind ik om ook in praktijk te ervaren hoe e.e.a in zijn werk gaat voordat je leiding kunt geven op dit onderdeel.
 
Wat doe je nu?
Inmiddels heb ik het bedrijf van mijn ouders overgenomen, mijn vader, die ook op deze school heeft gezeten, is nog altijd actief en nog altijd een ondersteunend persoon voor mij en ons bedrijf. Samen met ons bouwteam van vaste medewerkers/leermeesters en vaste hulpen bouwen wij voornamelijk woningen in de particuliere en projectmatige woningbouw. Daarnaast verbouwen we woningen en verzorgen het hele traject van A tot Z. Dit betekent van ontwikkeling, schetsontwerp, verkoop tot oplevering. We hebben alles in eigen beheer waardoor korte communicatielijntjes met klanten kort zijn. Ook zijn we erg trots op de nominatie voor leerbedrijf van het jaar waar we uiteindelijk tot de top 3 van Nederland behoorde binnen onze sector. Jeugd is de toekomst, wij vinden het daarom dan ook belangrijk dat deze goed begeleid en opgeleid worden.
 
Heb je een tip voor onze huidige leerlingen?
Werk je graag met je handen? Dan is BWI wellicht iets voor jou! Na het vmbo zijn er diverse doorleermogelijkheden maar ook is het mogelijk om werk en school te combineren. Als leerling binnen dit profiel ben je altijd welkom om ervaring op te doen in de praktijk.  
 
Cookie instellingen