‘Wanneer je zelf genoeg doorzettingsvermogen toont kun je alles bereiken wat je wilt’.

Oud-leerling Roanne Donkers koos na de middelbare school een richting waarin ze haar creativiteit kwijt kon. Na haar opleiding op het SintLucas en de hbo-opleiding Bouwkunde heeft ze nu van haar passie haar werk gemaakt. Hoe gaaf is dat!

In onze rubriek 'Vijf vragen aan...' vertelt Roanne hoe ze dit precies gedaan heeft. 
 
Wat wilde je worden toen je klein was?
Vroeger wou ik niets liever dan kapper worden, net als vele andere waarschijnlijk. Maar toen het moment daar was om een vakrichting te kiezen zag ik er toch vanaf omdat ik dacht dat het werk erg eentonig zou zijn.  Ik wilde een vakrichting kiezen waarbij ik mijn creatieve geest kon laten gaan en waar ik veel verschillende vaardigheden kon leren, zodat mijn werk later gevarieerd zou blijven.  
 
Op welke middelbare school heb je gezeten?
Ik heb gestudeerd aan het Commanderij College Doregraaf. Hier heb ik de theoretische leerweg gevolgd en voor het profiel economie gekozen. Ik koos voor economie omdat er toen nog minder tot geen creatieve profielkeuzes waren en ik in elk geval zeker wist dat de zorg niets voor mij was. Het is goed om te zien dat Commanderij College nu veel variatie heeft in profielkeuzes. Hierdoor kan elke student doen wat hij/zij leuk vindt.
 
Heb je daarna nog een vervolgopleiding gedaan?
Ja, ik ben na mijn middelbare school gestart aan het SintLucas in Boxtel.
SintLucas is een creatieve vakschool, waar je zelf je studierichting kunt bepalen.  Ik ben hier in 2019 afgestudeerd als ruimtelijk en grafisch vormgeefster. Omdat er destijds nog weinig werk te vinden was binnen deze sector en ik nog zin had om door te leren heb ik gekozen om de hbo-opleiding Bouwkunde erachteraan te plakken. Ik koos voor deze opleiding omdat ik mijn creativiteit goed kon gebruiken om technische vraag stukken in de bouw op te lossen.
 
Wat voor werk doe je nu?
Momenteel ben ik buiten mijn studie parttime werkzaam als visueel ontwerpster bij Donkers Relou B.V. Donkers Relou B.V. is een jong modern bureau gericht op architectuur, stedenbouw en bouwadvies. We zijn zowel werkzaam in de seriematige als de particuliere woningbouw en Utiliteitsbouw. Als visueel ontwerpster ben ik verantwoordelijk voor het maken van visualisaties en ontwerp ik de look & feel van interactieve mediatoepassingen. Tijdens mijn studie heb ik mijn stage mogen volgen bij dit bedrijf, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in een baan bij Donkers Relou B.V.
 
Heb je een tip voor onze huidige leerlingen?
Wanneer je zelf genoeg doorzettingsvermogen toont kun je alles bereiken wat je wilt. Kies een studie waar jij het meest enthousiast van wordt waardoor het niet voelt als studie maar als passie. Ik deed dit ook en ben iedere dag nog trots op die keuze!
 
Cookie instellingen