'Waar een wil is, is een weg'

Oud-leerling Monique Goossens is eigenaar van STUDIO MOID en Plantenplafond. Ze wist al op jonge leeftijd wat ze wilde worden en haar droom is uitgekomen.

Lees in onze rubriek ‘vijf vragen aan’ meer over haar pad van middelbare scholier tot eigenaar van een eigen bedrijf!
 
Wat wilde je worden toen je klein was?
Al vrij jong was ik ervan overtuigd dat ik ontwerper wilde worden, wat voor één precies wist ik toen nog niet. In het 4e leerjaar werd duidelijk dat mijn interesse uitging naar interieur en architectuur.
 
Op welke middelbare school heb je gezeten?
Commanderij College St. Josephstraat. Op de dag van vandaag bekend als Commanderij College Doregraaf.
 
Heb je daarna nog een vervolgopleiding gedaan?
Jazeker! In het laatste leerjaar van mijn MBO-opleiding tot interieuradviseur kwam ik tot de conclusie dat ik nog niet klaar was. Tijdens mijn oriëntatie ben ik o.a. afgereisd naar Mechelen (B). De hogeschool Thomas More viel vrijwel direct in de smaak door de werkwijze en goede sfeer. Na een HBO-studie van drie jaar ben ik afgestudeerd als interieurvormgever.
 
Wat doe je nu?
Vooral dingen waar ik nog meer energie van krijg! Zo ben ik trotse eigenaar van STUDIO MOID en Plantenplafond.
 
STUDIO MOID ontwerpt unieke, op maat gemaakte interieurontwerpen voor woon/retailomgevingen en midden/klein bedrijven. Door vanaf het ontwerptraject open te luisteren naar de wensen van de opdrachtgever kan ik een omgeving creëren die aansluit bij het plan van eisen, de juiste beleving geeft en praktisch is ingedeeld.  
 
Naast interieurvormgeving houd ik mijzelf conceptueel bezig met het ontwerpen van vernieuwende elementen die toepasbaar zijn in het interieur. Zo is bijvoorbeeld Plantenplafond ontstaan en zijn er in samenwerking met leveranciers nog diverse ontwikkelingen. 

Plantenplafond maakt standaard en maatwerk plafondpanelen voorzien van echte planten! Wij zorgen ervoor dat groen op een eenvoudige, snelle en flexibele manier zonder bouwkundige ingrepen toepasbaar is in elk plafonddesign. 

Mijn ontwerpen worden gebrandmerkt door karakteristieke materialen en structuren die in balans worden gebracht door hedendaagse minimalistische en moderne invloeden. Hoe eerder ik kan aansluiten bij het (ver)bouwtraject, hoe beter het eindresultaat. 

Heb je een tip voor onze huidige leerlingen?
Waar een wil is, is een weg. Het gaat om de volgende stap die je gaat maken en niet om de gehele wandeling.
 
Cookie instellingen