Positieve prikkels in de plusklas

Groep zeven steekt de handen uit de mouwen in de Plusklas! Hier leer je in een omgeving waar het gereedschap klaar ligt, de geur van houtzaagsel je tegemoet komt en waar docenten met hun vakkennis voor de tips en tops zorgen. In de plusklas van Doregraaf kun je direct aan de slag en leer je door te doen! 
 
Onderuit gezakt hangen in je stoel is er niet bij in de plusklas. De handen uit de mouwen; want na een korte instructie gaan de kinderen uit het primair onderwijs direct aan de slag met de challenge: meer (vriendelijke) insecten rondom de school. Een challenge die perfect past binnen het thema duurzaamheid. Met VR-brillen worden insecten tot in de kleinste details bestudeerd. De komst van vlinders, lieveheersbeestjes, zweefvliegen en sluipwespen wordt bevorderd door het maken van een insectenhotel. In kleine groepen werken de kinderen samen aan een passend product voor hun schoolplein. 
 
In mei startte de eerste bijeenkomst van de plusklas op VMBO locatie De Doregraaf. Het betreft een pilot waarbij kinderen uit de groepen 7 van vijf kindcentra in Gemert en de kerkdorpen Handel en De Mortel naar het voortgezet onderwijs komen. Het eerste thema is inmiddels afgerond met een korte presentatie van de insectenhotels aan ouders, verzorgers en betrokkenen uit het primair onderwijs. De kinderen lieten alle belangstellenden met VR-brillen ook even ‘genieten’ van allerlei insecten. In deze virtuele werkelijkheid kunnen de insecten maximaal vergroot worden waardoor details goed zichtbaar zijn. Na de zomervakantie loopt de pilot door met dezelfde groep kinderen, die dan alweer in groep 8 zitten. 
 
De plusklas laat het zelfvertrouwen van de leerlingen groeien. De eerste geluiden van het thuisfront, het voortgezet onderwijs en de kindcentra zijn zeer positief. Het praktijkgerichte onderwijs vergroot de motivatie van de leerlingen en stimuleert het probleemoplossend denken. De creatieve denkers van de plusklas zijn betrokken en werken hard. Talenten komen boven drijven; talenten die in de snel veranderende maatschappij van groot belang zijn.

Wij kijken alweer uit naar volgend schooljaar! 

Bekijk het filmpje voor een leuke sfeerimpressie: https://youtu.be/vem3hVgw6ds 
 
 
Cookie instellingen