Met de juiste instelling en energie kun je een heleboel bereiken

Op Doregraaf volgt elke leerling een praktijkvak. Door prakijkervaring op te doen, leer je het meest. We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij ons op school en dat kan alleen als je doet wat je leuk vindt. 

Dit is één van de speerpunten van Doregraaf en deze sluit perfect aan bij Luuk Vervoort, onze nieuwe kandidaat voor de rubriek '5 vragen aan'. Door iets te gaan doen wat hem interesseerde kon hij ook de juiste energie steken in zijn opleiding. Check het hele interview hieronder! 

Wat wilde je worden toen je klein was?
Kok! Het leek mij fantastisch om te mogen koken voor andere mensen. Door lekker eten te maken een geweldig sfeervolle avond wegzetten. Nadat ik klaar was met het vmbo heb ik ook nog getwijfeld om een koksopleiding te gaan volgen. Toch heb ik gekozen voor de techniek.

Op welke middelbare school heb je gezeten?
Ik heb de eerste 3 jaar op de havo in Gemert gezeten. Het laatste jaar heb ik mogen afsluiten op het vmbo in Beek en Donk. Beide zijn Commanderij College scholen.

Heb je daarna nog een vervolgopleiding gedaan?
Nadat ik was afgestudeerd ben ik een opleiding “Middenkader engineering” gestart aan het ROC ter Aa in Helmond. Tijdens de middelbare school had ik vaak moeite om me te concentreren en de juiste inzet op te brengen. Ik koos voor een technische studie omdat ik het leuk vond om aan brommers te sleutelen. Hoewel ik niet goed wist wat mij te wachten stond, bleek deze keuze de juiste te zijn. De techniek interesseerde mij en ik kon daardoor de juiste energie steken in mijn opleiding.

Nadat ik was afgestudeerd bij VDL NSA Metaal ben ik daar direct aan de slag gegaan als werkvoorbereider. Aangezien ik toch de ambitie had om ook nog het nodige te leren over bedrijfsprocessen ben ik in de avonduren een hbo-studie bedrijfsmanagement gaan volgen. De combinatie van techniek en commercie vind ik geweldig. In enkele jaren ben ik bij VDL mogen doorgroeien tot verkoper.

Wat doe je nu?
Inmiddels heb ik sinds 2 jaar een metaalbewerkingsbedrijf in Beek en Donk genaamd Vervoort Metaal. Vervoort Metaal produceert de meest uiteenlopende producten o.b.v. de klantwens. Denk hierbij aan transportsystemen om onderdelen van ASML over de wereld te sturen tot onderdelen van een medische microscoop. We produceren onze producten door middel van lasersnijden, buigen en lassen.

Heb je een tip voor onze huidige leerlingen?
Doe wat je leuk vindt, maar kijk wel rationeel of dat ook toekomst biedt. Je kunt veel bereiken maar onthoud “voor niets gaat de zon op”. Met andere woorden: met de juiste instelling en energie kun je een heleboel bereiken.
 
Cookie instellingen