Horeca

Vind je het leuk om in de keuken bezig te zijn? Ben je graag onder de mensen? Wil jij je horecavaardigheden verder ontwikkelen? Kies dan voor de werkplaats Horeca! 

Tijdens de lessen van werkplaats Horeca gaan we samen werken aan het ontwikkelen van vaardigheden die van pas komen bij het werken in de horeca. Dit gaan we natuurlijk ook toepassen in de praktijk. In de onderbouw doen we dit vooral door praktijkopdrachten binnen school. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het serveren van koffie en thee. 

In de bovenbouw maken we wekelijks samen lekkere hapjes die we uitserveren tijdens de pauze, worden we ingezet tijdens schoolse activiteiten en gaan we naar de dorpscamping om gasten te voorzien van een kopje koffie of thee met een lekker stukje zelfgemaakte cake.  
 
De inhoud van de lessen zien er als volgt uit:  

  • Keukenvaardigheden: je kunt hierbij denken aan werken in een keuken, koken, bakken, snijtechnieken, afwassen, voorraad beheren, bestellingen doen, veiligheid en hygiëne. 
  • Sociale vaardigheden: je leert hoe je omgaat met gasten en collega's. 
  • Bedieningsvaardigheden: je leerrt omgaan met een dienblad, tafels indekken, eten en drinken uitserveren, bestellingen opnemen, gasten ontvangen en zorgen voor een goede eerste indruk. 
Cookie instellingen