Vandaag bijt Jos Mezenberg de spits af van onze nieuwe rubriek: ‘Vijf vragen aan''

Doregraaf is een ontmoetingsschool waar je niet alleen leert tussen vier muren. We leren van en met elkaar – de wereld om ons heen is net zo belangrijk! Daarom willen we de bedrijven waarmee we samenwerken graag in het zonnetje zetten. Het is voor onze leerlingen namelijk heel erg waardevol om een goed beroepsbeeld te krijgen. We zijn blij dat veel mooie bedrijven in Gemert en omgeving ons de kans bieden om daar sfeer te proeven. Want alleen zo kunnen jongeren na het behalen van hun diploma werk vinden dat zij écht leuk vinden. Belangrijk voor hen en zeker net zo belangrijk voor het bedrijfsleven!
 
Jos Mezenberg is een van de bruggenbouwers tussen ons onderwijs en het bedrijfsleven. Wat ooit begon uit passie, is uitgegroeid tot een bedrijf van formaat. Er werken inmiddels 35 vakkundige  medewerkers bij zijn bedrijf, maar ook hij begon als praktische leerling op het Commanderij College. Als iemand zich kan verplaatsen in onze jongeren, is Jos het wel!
 
Wat wilde je worden toen je klein was?
Ik wist al vroeg dat ik elektromonteur wilde worden. In de breedste zin van het woord. Een elektromonteur houdt zich bezig met onderhoud, reparatie, installatie en het testen van elektrische installaties of apparaten. Het werk is dus heel erg veelzijdig en als elektromonteur moet je dat zelf ook zijn. Telkens krijg je een nieuwe klus, waar je voor een nieuwe uitdaging komt te staan. Dat sprak me aan!
 
Op welke middelbare school heb je gezeten?
Om elektromonteur te worden kon ik het beste naar de lagere technische school in Gemert. Dat lijkt op het profiel Produceren, Installeren en Energie dat je op Doregraaf kunt volgen. Daarna ging ik naar de middelbare technische school in Veghel. Dat valt nu onder het middelbaar beroepsonderwijs in de vakrichting techniek.
 
Heb je daarna nog een vervolgopleiding gedaan?
Nee, ik was klaar om te gaan werken! Ik vind het wel noodzakelijk om up-to-date te blijven, techniek staat nooit stil. Er zijn altijd diverse cursussen (glasvezeltechniek, telefoniesystemen, wifi netwerken) om te volgen.
 
Wat voor werk doe je nu?
Ik ben als ondernemer een bedrijf gestart in de techniek: Mezenberg Techniek. Inmiddels zijn we met een groep van 35 medewerkers. Daar ben ik heel erg trots op. We bieden de slimste en betrouwbaarste oplossingen in telefonie, datanetwerken, glasvezel en wifi. Het is ons doel om een waardevolle aanvulling te zijn voor onze klanten. Zodat ze geholpen worden met een zorgeloze oplossing. Mijn taken zitten vooral in advisering van telefonie-, internet- en glasvezeloplossingen. Daarnaast bereid ik offertes voor en daar informeer in monteurs over.  
 
Heb je een tip voor onze huidige leerlingen?
Volg je gevoel, kies iets wat je denkt leuk te vinden en waarin je vooral jezelf kan zijn. Ik deed dat ook en ben nog iedere dag blij met die keuze!
 
Jos geeft het stokje door aan Paul van Schijndel. Paul is directeur van Creative Production. Een metaalbedrijf in Gemert dat de focus legt op slim produceren. Ook hier ben je als leerling van harte welkom om ervaring op te doen in de praktijk.  
Cookie instellingen