Durf te dromen, durf te doen!

Op Doregraaf leren we van en met elkaar: ‘Leren leren voor het leven’. Iets wat ook perfect past bij Wiljan Jansen van Perfect Bouwexperts.

Wiljan Jansen heeft zijn droom, van niets iets maken, gevolgd en is nu eigenaar van Perfect Bouwexperts. Benieuwd hoe hij hier gekomen is? Lees in onze rubriek ‘vijf vragen aan’ meer over zijn weg naar een eigen bedrijf.
 
Wat wilde je worden toen je klein was?
Ik heb het bouwen met de paplepel ingegoten gekregen. Toen ik 9 was ging ik met mijn vader mee naar de bouwplaats. Toen leerde ik daar al koffie drinken!
Het was voor mij op jonge leeftijd al duidelijk! Ik wil de bouw in maar wat ik zou gaan doen was nog een groot vraagteken maar gewoon van niets iets maken dat was mijn droom.
 
Op welke middelbare school heb je gezeten?
Na de lagere school  heb ik de keuze gemaakt om naar de LTS in Gemert te gaan (vroeger ook al Doregraaf genoemd!). Daar ben ik de zoektocht gestart naar wat ik echt leuk vind. Ik heb onder andere leren timmeren en metselen. Snel werd al duidelijk om door te gaan met de vervolgopleiding op de MTS bouwkunde in Helmond zodat ik nog meer kon leren over bouwkunde.
 
Heb je daarna nog een vervolgopleiding gedaan?
Nee ik was na de MTS eigenlijk wel klaar met leren. Ik wilde gewoon gaan werken, gaan ervaren wat het is om in de bouwwereld te kunnen werken, welke mogelijkheden er zijn en hoe ik me in de praktijk kon gaan ontwikkelen tot een allround bouwkundige. Natuurlijk nog wel diverse workshops en opleidingen gevolgd om te zorgen dat je blijft leren.
 
Wat doe je nu?
Vanuit het tekenen en bedenken van staalconstructies bij een aannemer en verkoopwerk in een bouwmaterialenhandel stapte ik op 20 mei 2008  binnen bij de Kamer van Koophandel. Vanuit ‘Perfect Bouwbegeleiding’ wilde ik mensen beter adviseren en begeleiden op het gebied van de bouw en de verbouw.
 
Ik dacht dat ik vooral veel ondernemers en particulieren zou gaan helpen. In de praktijk werden dat al snel projectontwikkelaars, vastgoedeigenaren en gemeenten. Na een paar jaar voelde ik dat er, ondanks de heersende bankencrisis, groei mogelijk was en heb ik een franchise-constructie opgezet.
 
De eenmanszaak werd een BV en andere partijen konden zich aansluiten bij ‘Perfect’. Zo kwamen er tekenaars, calculators en bouwbegeleiders aan boord en konden we samen meer en grotere opdrachten aan. Daarnaast heb ik 6 jaar geleden mensen in loondienst kunnen nemen en veranderde de naam van de onderneming.
 
Zodoende bestaat Perfect Bouwexperts nu uit een ‘flexibele-schil’ van vier/vijf personen en een vaste kern van 7 medewerkers. Met deze bouwexperts met passie wordt in meerdere disciplines gewerkt zoals bouwbegeleiding, gebouwenbeheer, calculatie, bouwtekeningen en bouwmanagement.
 
Ik heb mijn droom gevolgd en geniet daar nog dagelijks van. Door deze stap te zetten heb ik me kunnen ontwikkelen en onderneem ik op een manier die dicht bij mezelf staat.
 
Heb je een tip voor onze huidige leerlingen?
Volg je hart en gevoel om te gaan doen wat je leuk vindt zoals ik heb gedaan. Je kunt jezelf steeds blijven uitdagen en stappen zetten. Zo kun je bijvoorbeeld starten als timmerman en uiteindelijk als projectleider eindigen. Doe vooral wat je leuk vindt want daar heb je plezier in. En ja iedereen heeft zijn eigen talent en geef dat talent de ruimte.
 
Cookie instellingen